Magyar Falu Program

2020.07.12. 14:00

Újabb forrásokra pályázhatnak megyénkben is a civilek

Megyénkben is nagy érdeklődés mutatkozik a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázataira.

Kovács Berta

A Magyar Falu Program célja az ötezer főnél kisebb lakosságszámú települések hátrányainak enyhítése. Ennek kapcsán támogatja a kormány a megfelelő helyi kötődéssel rendelkező, értékteremtő civil szervezeteket is. A szervezetenként két- és hatmillió forint közötti összegekre augusztus hetedikéig lehet pályázni.

A Civil Közösségi Szolgáltató Központ (Civil Központ) munkatársai a megyében található településeken tartanak tájékoztató rendezvényeket az érdeklődőknek és segítséget nyújtanak a pályázatokkal kapcsolatban. A szolnoki járásban elsőként Besenyszögön tartottak rendezvényt a témában, a minap a helyi művelődési házba várták az érintetteket. Az eseményen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.

– Rendkívül nagy az érdeklődés a pályázatok iránt – mutatott rá Mészáros Ágota, a Civil Központ elnökhelyettese.

– Négy kategóriában lehet pályázni: ingatlan beruházásaira és felújításra, gépjárműbeszerzésre, eszközbeszerzésre és programok szervezésének támogatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában