TERÜLETI PRÍMA DÍJ

2018.06.23. 14:30

Várják a szavazatokat a jelöltek: ezúttal Mészáros Ildikót mutatjuk be

Javában lehet még szavazni az Új Néplapból kivágott szelvényeken az idei területi Prima díj jelöltjeire. Kedvcsinálónak kicsit részletesebben is bemutatjuk a tíz döntőbe jutott kiválóságot.

Kovács Berta

Mészáros Ildikó, a magyar irodalom kategória jelöltje

Forrás: Beküldött fotó

Mészáros Ildikó író, költő a magyar irodalom kategória ­jelöltje.

– Fegyverneken élek és alkotok a Holt-Tisza partján. Gyermekéveimet Tiszaroffon töltöttem, e csodás, virágokkal és a szőke Tisza által ölelt kis faluban. A legsúlyosabb betegség gyógyulási terápiájaként kezdtem verseket írni. Ki az erősebb? Ő vagy én? Ez a „csak azért is megmutatom” adott erőt, lendületet – vallotta magáról az alkotó.

– Közben kijártam a Fegyverneken található Kálvária dombra, amely egy pozitív kisugárzással rendelkező gyógyhatású domb. Ennek tiszteletére szerkesztettem az első antológiát is, mely a Fegyverneken élő versírók Kálvária dombról szóló alkotásait fogja össze.

A második antológiát A Holt-Tisza varázsa címmel állította össze. Tagja a Hetedik folyóiratnak, az Irodalmi Rádiónak és több Irodalmi oldalon publikál. Először csak verseket írt, később bővült a paletta. S jött a szerelem, a dalszövegírás. ­Arra törekszik, hogy mindig valami újjal jelentkezzen.

Mészáros Ildikó, a magyar irodalom kategória jelöltje
Fotó: Beküldött fotó

– Most jelenik meg az ­Apeva verseket tartalmazó könyvem, mely több mint nyolcszáz költeményt tartalmaz, és saját zentangle rajzaimmal illusztráltam – árulta el.

Hitvallását egyik dalszövegének részlete tükrözi: „Ha én madár volnék, búzaszemet szórnék / Minden éhezőnek kenyerét megsütném”

Megjelent verseskötetei: „Virágot­ kapni”, „Szivárvány”, „Az őrült szív”, „Ha én madár volnék”. Mesekönyvei: „Pillangók tánca a dombon”, „Tiszaparti mesék”. Mondókák: „Harcsa-verseny”. Humoros: Humorral élni könnyebb. Novella: Amikor megkondul a harang.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában