Mezőtúr

2018.11.14. 10:30

Vasas István vezeti Mezőtúr új cégét

Turizmusfejlesztési Kft.-t hozott létre néhány hónapja a város.

Szilvási Zsuzsa

Vasas István az új ügyvezető

Fotó: Mészáros János

Amint Herczeg Zsolt polgármester elmondta, az önkormányzat célja ezzel, hogy emelkedjen Mezőtúr turisztikai vonzereje, és szakmailag magasabb szintre emelje az eddigieket.

– Mezőtúr európai uniós pályázati forrásból több milliárdos nagyságrendű támogatás lehívására vált jogosulttá az elmúlt években – mondta a polgármester. – A következő jelentős feladat – többek között – a turisztikai célú pályázatok megvalósítása.

– Annak érdekében, hogy hatékonyan tudjuk előkészíteni a fejlesztésekhez szükséges munkálatokat, több egyeztetést követően arra jutottunk a szakemberekkel, hogy új, elsősorban turizmusorientált, kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság alapítása szükséges.

Az új gazdasági társaság Vasas István ügyvezető – a Mezőtúri Református Kollégium korábbi főigazgatója – irányításával július 1-jén kezdte meg tevékenységét.

Vasas István az új ügyvezető
Fotó: Mészáros János

– Inspiráló számomra ez a megbízatás – mondta el az új ügyvezető. A református kollégium főigazgatójaként is elsősorban koordinációs, menedzselési feladatok hárultak rá, valójában tehát nem olyan óriási a váltás, mint ahogy első pillanatban tűnik.

– Az ottani gyakorlatot követve, azon fogok dolgozni, hogy ne csak a fejlesztések valósuljanak meg maradéktalanul, de a legkisebbektől az idősekig mindenki érdekes látnivalókat és programokat találjon a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában