Tiszafüred

2017.07.09. 23:54

Elkezdődött az idei Halasnapok

Karneváli felvonulással vette kezdetét a Tisza-tó legnagyobb nyári rendezvénye, a Tiszafüredi Halasnapok. A Városháza előtti Kiss Pál térről indulva többszáz fő vonult végig a városon, egészen a Halastérig. A megnyitón nevet adtak a Tisza-tó új kabalafigurájának is.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Gólyalábasok, mazsorettek, néptáncosok és zászlódobálók gyülekeztek a Városháza előtt, kisbíró dobolta ki: Indul a menet! Kezdetét vette a Tiszafüredi Halasnapok.

Pénteken délután gyülekezett a karneváli tömeg a Kiss Pál téren. Művészeti csoportok érkeztek a megyéből, az ország több pontjáról, valamint külföldről. Nagy sikert aratott a brazil táncosok műsora, nem kevésbé a hastáncosok produkciója.

- A térség legnagyobb nyári rendezvénye minden évben ezreket vonz a Tisza-tóhoz. A program színvonalának emelkedése jól mutatja a Tiszafüreden és a térségben zajló fejlődést – mondta a megnyitón Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

Gratulált a szervezőknek, majd jó szórakozást kívánt a kilátogatóknak.

- A Tiszafüredi Halasnapok a város és a régió legnagyobb múltú rendezvénye. Példaértékű összefogás övezi a fesztivált, mely ennek köszönhetően megújult az utóbbi években – emlékeztetett Ujvári Imre polgármester.

Fotós: Ujvári László

Felidézte, idén hungarikum lett a tiszai halászlé, mely a Halasnapok keretében kiemelt szerepet játszik idén. Köszönetet mondott a támogatóknak, a szervezőknek és az önkormányzat munkatársainak.

Az ünnepélyes megnyitón hirdették ki a Tisza-tó kabalafigurája névadópályázatának végeredményét. A felhívásra több mint kétszáz ajánlás érkezett, az öttagú zsűri ezek közül választotta ki a legjobbat. A Tisza-tó kabalafigurája a Sulyom Sára névre hallgat.

A háromnapos rendezvényen a helyi művészeti csoportok mellett bemutatkoznak a testvértelepülések is. Emellett a hazai könnyűzenei élet sztárfellépői adnak koncertet, de a Halételek utcája is kuriózumnak ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!