VENDÉGSÉGBEN VOLTAK

2018.04.13. 10:20

Javában készülnek a viadalra a karcagi íjászkör tagjai

A Kötöny Népe Karcagi Íjászkör a Keleti Gyepű Íjász Szövetség tagjaként egy régen várt látogatást tehetett az elmúlt héten Kassai Lajosnál Kaposmérőn – tudtuk meg Molnár Ferenctől.

Daróczi Erzsébet

Kaposmérőn a karcagiak egy csoportja, Csorvási Zoltán, Molnár Ferenc, Balogh Sándor és Bene Zsuzsanna

Forrás: Beküldött fotó

A bevonulás és kölcsönös köszöntés után a 31 vendég megnézte a fiatal lovas íjászok vizsgáját.

A jurtában elfogyasztott közös ebéd után a karcagi talpas íjászok is végiglőtték azt a 12 tereptárgy célt, amit a vizsgázó tanoncok.

Este a lovagteremben, a régi hagyományok szerint, a földön körbeülve fogyasztották el a búcsúlakomát, s közben folyt a gondolatcsere.

Kaposmérőn a karcagiak egy csoportja, Csorvási Zoltán, Molnár Ferenc, Balogh Sándor és Bene Zsuzsanna
Forrás: Beküldött fotó

A karcagiak hazatérve pedig már a következő nagy feladatra, a május 1-jei V. Kötöny Népe Nagykun Íjfeszítő Viadalra készülnek.

Az erdei futópályára több mint kétszáz íjászt várnak az ország keleti régióiból, Szegedről, Kecskemétről, Szolnokról, Miskolcról, Hajdúböszörményből, Sárrétudvariból, és Nagyváradról is jelezték érkezésüket külhoni magyar barátaik.

A verseny látogatható lesz a nagyközönség számára is, bárki megnézheti az íjászok korhű viseletét, lövéstechnikáját, íjait, fegy­verzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!