FESZTIVÁL

2018.05.25. 10:30

Jubileumi Hagyományok hétvégéje lesz Jászboldogházán

A hétvégén tizedik alkalommal szervezik meg a Hagyományok hétvégéje fesztivált Jászboldogháza határában, a Bartal-tanyán.

Banka Csaba

Több megye indulói is neveztek a helyi fogathajtók mellett

Fotó: Banka Csaba

A szervező Jászföld Hagyományőrző Egyesület elnöke, Pesti Róbert elmondta, hogy alapvető céljuk a szombaton tartandó, jubileumi rendezvényen sem változik.

Szeretnék továbbvinni a magyar lovas kultúra hagyományait, megőrizni és bemutatni a jászsági kézművesek, mesteremberek munkáját, nem utolsósorban pedig teret adni a térség hagyományőrző csoportjainak is a bemutatkozáshoz.

Közel egy évtized alatt rendkívül népszerűvé vált a hazai fogathajtó sport kedvelői és művelői körében az itt megrendezett verseny. Meghatározó régiós megméretéssé nőtte ki magát, amelyre például tavaly negyvenöt fogat nevezett.

Idén új elemként jelenik meg a pálinkamustra a Jászsági Pálinka Lovagrend szervezésében. Előzetesen több mint félszáz pálinkát neveztek különböző kategóriákban készítőik.

Több megye indulói is neveztek a helyi fogathajtók mellett
Fotó: Banka Csaba

A szervezők remélik, hogy a pálinkamustra is hagyománnyá válik a boldogházi rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!