GALÉRIÁKKAL

2018.09.17. 11:20

Mutatjuk, mivel teltek Szolnok megyében a Kulturális Örökség Napjai

Nyitott kapukat találtak az érdeklődők megyénk legfontosabb kulturális intézményeiben is a hétvégén megrendezett Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat apropóján.

Új Néplap összeállítás

Fotó: Csabai István

Messze nem csak a Damjanich János Múzeum várta érdekességekkel a Jászkunságban a rejtett értékekre kíváncsiakat, hanem sok más mellett a belvárosi Szentháromság, a Templom úti Mártírok, a református és az evangélikus templomok, valamint a Xavéri Szent Ferenc-kápolna is kitárta kapuit.

Nyitva volt a megyei levéltár, a Milléri Vízügyi Múzeum, az Aba-Novák Agóra, a Jubileum téri Légoltalmi Múzeum, a Verseghy könyvtár, a RepTár, a TISZApART Mozi, a Vasúti Almárium, a Felszíni Vízmű, a Talifish Teaház, a Tabáni Tájház és a Szegő Gábor iskola is.

A cél mindenhol ugyanaz volt: színes kulturális programokkal fogadni a betérőket.

Szombat délelőtt Csendes Mónika és Álmosdi Árpád építészek vezetésével még városnéző sétát is szerveztek a megyeszékhely patinás épületei között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!