Túrkeve

2019.08.28. 14:00

Jelentős újítások történtek a Finta Múzeumban

Számos változás történt a Finta Múzeumban a kö­zelmúltban.

Szabó Lilla Laura

Kapás János Zsolt mutatja a korabeli subákat

Forrás: Beküldött fotó

A kiállítótermekben lecserélték a világítótesteket, így sokkal modernebb fényforrás kíséri végig a tárlatot. Az állandó kiállítás elemei szintén megújultak.

– Lecseréltük a vezető szövegeket, illetve új, modern LED-es izzókat szereltettünk be. A tájékoztató táblákon QR-kódokat helyeztünk el, okostelefonnal tehát még több információt érhetnek el a látogatók. Ingyenes wifihálózatunk van, illetve audio-tárlatvezetési lehetőség. Így angol nyelven a külföldi vendégeink is meghallgathatják az anyagokat – sorolta Kapás János Zsolt múzeumigazgató.

Kapás János Zsolt mutatja a korabeli subákat
Fotó: Beküldött fotó

A bábukat szintén újak váltották fel, így a kifejezőbb arcvonású babák még jobban megidézik a régi korok hangulatát.

Fontos változás még, hogy a bemutatóvitrinek legtöbbje szintén önálló megvilágítást kapott. A Vadász Pál Kiállítóteremben a juhászélet mindennapjaiba is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

A bemutatott emléktárgyak között eredeti subák, egykori használati eszközök szintén szerepelnek. Az egyik sarokban korabeli viseletekbe öltözhetnek a vállalkozó kedvűek, és fotón örökíthetik meg a múltidézést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!