Szolnok

2019.08.18. 19:00

Különleges alkotások születtek a kéthetes szakmai összejövetelen

A közelmúltban tartották a Szolnoki Bronzszobrászati Szimpóziumot Baráth Fábián, Boros Miklós János, Gálhidy Péter, Gilly Tamás, Meszlényi Molnár János, Pogány Gábor Benő, Révi Norbert és Szabó György szobrászművészek részvételével.

Molnár-Révész Erika

Gilly Tamás (balra) és Baráth Fábián szobrászművészek alkotnak a szimpózium ideje alatt

Forrás: Beküldött fotó

– Az idei volt a hatodik rendezvényünk. A felújítás miatt tavaly és ebben az évben nem a Művésztelep őskertjében, hanem a volt vízügyi iskolában, a Bajcsy-Zsilinszky úton alkottunk. A szimpózium alapgondolata az volt, hogy értékeket hozzunk létre és adjunk át a közönségnek.

Gilly Tamás (balra) és Baráth Fábián szobrászművészek alkotnak a szimpózium ideje alatt
Fotó: Beküldött fotó

– Van egy alaptagságunk, akik minden évben részt vesznek az eseményen. Ez biztosítja azt, hogy a szimpóziumnak legyen állandó arca, amivel a rendezvényt össze lehet kötni. Az alaprésztvevők mellett mindig hívunk új, úgymond külsős alkotó(ka)t, aki(k) az idei évben Meszlényi Molnár János volt – mondta az eseményről Baráth Fábián szobrászművész, az esemény főszervezője.

A szimpózium ideje alatt készült több mint húsz alkotásból az Aba-Novák Agórában, a képzőművészet ünnepe alkalmából nyílik kiállítás októberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!