Túrkeve

2019.08.29. 11:29

Színjátszó körben bontakozhatnak ki a helyi fiatalok

Gyermekszínjátszó foglalkozást indítottak a Madarász­ Károly ­Művelődési Házban a közelmúltban.

Szabó Lilla Laura

A kamaszok is élénken érdeklődnek a színjátszás iránt, a próbák rendre jó hangulatban telnek

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Picasa

A csoportokat Sebők Istvánné Erzsébet felügyeli. Óvónőként hosszú évekig vezette a helyi óvónők színjátszó körét, nyugdíjazása után pedig úgy érezte, a felszabadult idő egy részében szívesen foglalkozna ezzel a kedves feladattal.

– Gondoltunk egy nagyot a művelődési ház vezetőségével, és belevágtunk. Augusztus elejére hirdettük az első megbeszélést. Legnagyobb meglepetésemre a nyári szünet és a családi vakációzások ellenére tizenhárom gyermek érkezett, és várta csillogó szemekkel, hogyan tovább. Azóta többen is jöttek, nagyon lelkesek – mesélte Erzsébet.

A kamaszok is élénken érdeklődnek a színjátszás iránt, a próbák rendre jó hangulatban telnek
Fotó: Beküldött fotó

A színészpalánták változatos korosztályból érkeztek, hattól tizenhat éves korig kicsiket és nagyokat egyaránt lázba hoz a foglalkozás.

– A kisebbekkel a Hófehérke és a hét törpe című mesét fogjuk bemutatni. Ennek már zajlanak a próbái. Igyekszem megtartani az eredeti Grimm-történet fontos elemeit, persze némi modern részletet is belecsempészünk majd – árulta el titokzatosan.

Hozzátette, hogy a tervek szerint október végén szeretnék bemutatni a darabot. Az idősebb korosztály számára egy egészen különleges alkotást választott. A Pál utcai fiúkat szeretné sikerre vinni velük.

– A kamaszok már jól ismerik és szeretik ezt a történetet. Talán nagy vállalás, de bízom bennük és magunkban, azt hiszem, különleges hónapok elé nézünk – részletezte mosolyogva.

A szereplőkkel egyébként heti egyszer próbálnak a művelődési házban. A szülők is nagyon lelkesek, gyakran elkísérik a csemetéket. Sőt! Jó néhányszor építő jellegű tanácsokkal és ötletekkel segítik a darabot.

– Örülök, hogy ilyen jó hatással van a közösségre. Együtt készülünk, ötletelünk. Talán ezért éri meg leginkább csinálni! – emelte ki Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!