Jászkunság

2020.01.10. 07:00

A falusi, vidéki élet a találkozó témája

A Nemzeti Művelődési Intézet irodalmi találkozót hirdetett nemrég a Magyarországon és a Kárpát-medencében működő olvasókörök, közösségek számára.

Illés Anita

A Falusi Krónika célja többek között a falusi, vidéki élet témájának újraértelmezése az irodalmi műveken, szellemi gyűjtéseken keresztül, valamint a közösségépítés, a magyar nyelv ápolása, az identitástudat erősítése és a hazai irodalom népszerűsítése.

A megyei összejövetelt február nyolcadikán, a jászapáti Pájer Antal Művelődési Házban tartják.

Az irodalmi találkozóra ifjúsági és felnőtt korosztályú olvasókörök, közösségek jelentkezését várják, akik verssel, novellával, regényrészlettel vagy saját, helyi gyűjtés alapján feldolgozott elbeszéléssel, faluhistóriával is készülhetnek. A választott alkotást emlékezetből kell előadni, ami nem haladhatja meg az öt percet. A rendezvényen szakmai zsűri értékeli az előadásokat, és választja ki térségünkből a gálára továbbjutó résztvevőket. A megyei találkozóra január huszonnegyedikéig lehet jelentkezni, tizenöttől százéves korig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!