Videósorozatot indított a kunszenti múzeum

A múzeum munkatársai a kezükből mutatják meg a kiállítási tárgyakat videón keresztül.

P. Pusztai Nóra

Virtuális tárgysimogató címmel bemutatósorozatot indítottak a helytörténeti múzeum közösségi oldalán az intézmény munkatársai. A tárgysimogató fogalmat a látogatóbarát múzeumokban használják arra, hogy szorosabb kapcsolatot teremtsenek az érdeklődők és a múzeum között, élményt adva azzal, hogy bizonyos műtárgyakat vagy azok másolatát kézbe adják. Erre egyéb esetben a kunszentmártoni intézményben is van lehetőség.

– A járványügyi helyzet miatt nem fogadhatunk látogatókat, így Habi Csilla kolléganőmmel videón mutatjuk meg gyűjteményünk tárgyi anyagát. Járványügyi és műtárgyvédelmi okokból természetesen kesztyűben vesszük a kezünkbe és forgatjuk a műtárgyakat, így lehetőséget adva a nézőknek, hogy minden oldaláról lássák azokat – tudtuk meg Vass-Bathó Beatrixtól, a múzeum munkatársától.

– A videókban először a jelenlegi időszaki kiállításunkból, a 300 év öröksége című tárlat anyagából válogatunk olyan fotókat, tárgyakat, amik megjelenésükben érdekesek, esetleg tudunk hozzájuk egy jó történetet. A későbbiekben nem csak az aktuális kiállításunk tárgyi és fotóanyagait vesszük górcső alá, de egyéb, a gyűjteményünkben megtalálható különleges darabokat is bemutatunk – fűzte hozzá Vass-Bathó Beatrix.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!