galériával

2020.09.23. 17:55

Az őszi napéjegyenlőség adott ihletet az alkotáshoz Jászberényben

Az őszi napéjegyenlőség jegyében szervezett közösségi alkotást kedden a Jövőkép Alkotók Egyesülete Jászberényben, a Hamza Múzeumban.

Illés Anita

A kreatív est tematikáját a kettősség, a rész és egész viszonya, a fény-árnyék, a hideg-meleg ellentéte, kölcsönhatása inspirálta. A csillagászati őszhöz kapcsolódó számos hagyomány, népszokás és hiedelemvilág, az alkotók érzései, gondolatai és élményei, valamint a Robimpro Műhely koncertje adott ihletet a közös munkához.

A cselló hangjára nagyméretű, kör alakú képet álmodtak meg. Körforgásban figuratív és nonfiguratív elemeket festettek vászonra, egymás munkáját folytatva, kölcsönhatásban készült el a mű, a nagy egész. Góg Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, hogy a kezdeményezés célja elsősorban a közösségi élmény átélése. Az utolsó ecsetvonások után terveik szerint a fiataloknak kialakított Jász Látogatóközpontban kap helyet az alkotás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!