Videóval

2020.09.23. 07:00

Fiatalos klippel népszerűsítik szeretett Abonyukat a helyiek

„Sej, Nagyabonyban csak két torony látszik, de Majlandban harminckettő látszik. Inkább nézem az abonyi kettőt, mint Majlandban azt a harminckettőt!” Sokaknak hangzanak ismerősen ezek a sorok. A közismert dallam azonban ezúttal nem az egyik legismertebb hazai daljátékban, hanem a város napokban bemutatott videóklipjében csendült fel.

Hartai Gergely

Forrás: Beküldött fotó

– Amikor részt vettem egy abonyi rendezvényen, legyen az sportesemény, ünnepség vagy koncert, hiányérzetem volt. Hiányzott egy „hangulatmegalapozó” dal, hiszen a zenehallgatásnak közösségformáló ereje van – beszélt a film kulisszáiról a videoklip megálmodója. Járdány Vanda úgy véli, a zene egy olyan híd, amely összekapcsol mindenkit.

A számos forgatási helyszín között az abonyi strandfürdő is szerepelt
Fotó: Beküldött fotó

– Elkezdtem szervezni egy olyan zeneszám elkészítését, amely erős mondanivalóval Abonyról, az abonyiakról szól, és benne van a Sej, Nagyabonyban csak két torony látszik című Háry János-betétdal motívuma. Emellett a mai kornak megfelelően ­fiatalos lendülettel adja meg a közösségformáló életérzést – hívta fel a figyelmet az ötletgazda. Majd elmondta, testvére, Járdány Barna révén a mai zeneipar legjobbjait szervezték össze a dal elkészítéséhez. Kovács Erik írta a zenét, Kálmán György, a Triász énekese pedig felénekelte azt.

– Tudtuk jól, hogy muszáj egy videóklipet aláforgatnunk, hogy igazán ütős legyen a zeneszám, és most, amikor elmaradnak a rendezvények, online formában mindenkihez eljuthasson a dal – fogalmazott.

A klipet Bogya Zoltán rendezte, kiválasztotta a helyszíneket, a Bihari Ifjúsági Stúdió pedig a statisztákat és a főszereplőket adta. Az alkotást végül szeptember 15-én mutatták be a nagyközönségnek.

– Egy kerti partira invitáltam a Szeretlek Abony települési képviselői csapatát, Pető Zsolt polgármester urat és az összes segítőt, akik a zeneszám elkészítésében közreműködtek. Online bejelentkezéssel elértünk az összes abonyihoz, akik velünk együtt izgulhattak a képernyők előtt, és mindenki egyszerre, egy időben nézhette meg a klipet – összegezte Járdány Vanda.

A Szeretlek Abony! című produkciót, melyben a város nevezetességei is felvillannak, eddig több ezren tekintették már meg a legnépszerűbb videómegosztón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!