Videóval frissítve

2020.12.12. 19:00

Új karácsonyi dallal jelentkezett a kunhegyesi Gyányi István

Az ünnepi időszakra készülve új dalt készített a megyei kötődésű fiatal énekes, Gyányi István.

Ujvári László

Gyányi István szerint más lesz az idei karácsony

Forrás: Beküldött fotó

Legutóbb a trianoni békediktátum századik évfordulójára íródott szerzeménye kapcsán hallatott magáról, mostani dala a közeledő karácsony apropóján lelkesíti az embereket.

A huszonöt éves kunhegyesi születésű énekes új szerzeményével méltóképpen szeretné megszépíteni az idei ünnepet.

A Karácsonyra várva című dalhoz videoklip is készült. Állítja, – akárcsak az idei karácsony – ez a dal másabb, mint a megszokott ünnepi slágerek.

– Ebben a dalban egyszerre jelenik meg a hit, a remény, az öröm és a szeretet. Simogatja a lelket, és gyógyítja azokat a sebeket, amelyeket az elmúlt hosszú hónapok során szenvedtünk el – ismertette.

Gyányi István szerint más lesz az idei karácsony
Fotó: Beküldött fotó

Fiatal kora ellenére pontosan fogalmazza meg, és közvetíti azokat az érzéseket, gondolatokat, melyeket most a világon bárki a magáénak vallhat. A zenét és a szöveget az a Beszkid József, illetve Toldi Tamás írta, akivel István a trianoni évfordulóra júniusban megjelent, Átkozott 100 év című dala kapcsán is együtt dolgozott.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=hudXcwp0w3E

– A dal éneklése közben eszembe jutnak azok a szeretteim, akik tavasszal kétségbeesetten, bevétel nélkül kényszerültek élni. A családtagjaim, akiket nem láthattam, vagy nem ölelhettem meg hónapokig. A bizonytalanság, amely felborította a mindennapjainkat – fogalmazta meg gondolatait a szerzeménnyel kapcsolatban Gyányi István. Hozzátette: A dal második felében az optimizmus és a remény dominál, mely erőt ad ahhoz, hogy bizakodjunk egy jobb és szebb folytatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!