Szilá­gyi Péter

2021.02.06. 11:30

Kimagasló eredményt ért el a fiatal, kisújszállási orgonista

Egy nemzetközi verseny billentyűs kategóriájában második helyezést ért el korcsoportjában.

Daróczi Erzsébet

Szilágyi Péter versenydarabját a debreceni református nagytemplomban vették videóra

Forrás: Beküldött fotó

A 16 éves Szilá­gyi Péter a kisújszállási zenei alaptanulmányait követően jelenleg a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium orgona tanszakos növedéke. A fiatal zenész az elmúlt két évben több rangos orgonaversenyt is megnyert, valamint már saját zeneművet is jegyez.

A januári, Tallinnban rendezett VI. Odin International Online Music Competition (Nemzetközi Online Zenei Verseny) billentyűs kategóriájában második helyezést ért el a korcsoportjában. A versenydarabot a debreceni református nagytemplomban rögzítették.

Szilágyi Péter versenydarabját a debreceni református nagytemplomban vették videóra
Fotó: Beküldött fotó

Péter a debreceni mellett már a kisújszállási, kőbányai és karcagi református templomban is felléphetett, illetve a szegedi zsinagógában – de játszott már a Mátyás-templom orgonáján is. Ezenfelül részt vett Szathmáry Zsigmond és Kovács Szilárd Ferenc mesterkurzusain, továbbá Varnus Xavér is meghívta már táborába, majd fővárosi fellépésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!