Szolnok / Galériával

2021.06.27. 19:50

Programkavalkád várta az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján

Összesen huszonegy helyszínen kínáltak programokat.

Rimóczi Ágnes

Mivel szombat éjszakára enyhült a hőmérséklet, nem a meleg miatt nem tudtak aludni, sokkal inkább a színes programkavalkád tartotta távol a hálószobától a szolnokiakat. Az idei Múzeumok Éjszakája, az országos program mottója szerint is igazi fordulópont volt, hiszen a sok bezártság után a találkozásoké lehetett a főszerep.

Jól látszódott mindez a megyeszékhely számos pontján is, nagy érdeklődés övezte a rendezvény eseményeit. A szervezők a város számos intézménye által huszonegy helyszínen kínáltak programokat. Többek között a RepTárban, a Damjanich János Múzeum udvarán, a Kossuth téren és a Verseghy Ferenc Könyvtárban is. Kiállítások, előadások, kézműves bemutatók és foglalkozások, filmvetítés és zene várták az érdeklődőket, kicsik és nagyok garantáltan találtak maguknak megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

A magukkal ragadó programok beigazolták azt, amivel a szervezők beharangozták a múzeumok éjszakáját, ez a nap nem alvásra volt való. S az is bizonyossá vált az éjszaka végére, hogy ez a nap egy igazi kulturális ünnep volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!