galériával

2021.07.18. 15:23

A kóstolás volt a főszerepben a nagykörűi Halkolbász Fesztiválon

A cseresznye után néhány napig a hal volt a Tisza-parti település életének központjában.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Csabai István

Oda „költözött” ugyanis a halkolbász- és halétel különlegességek fesztiválja. A Magyar Halkolbász Lovagrend tizenkettedik alkalommal megtartott rendezvénye idén az egészséges táplálkozás témája köré szerveződött.

- Célunk továbbra is, ezúttal helyi szakemberekkel, szervezetekkel és közösséggel együttműködve, hogy népszerűsítsük a halfogyasztást. Mindezt egy egy jó hangulatú fesztivál keretében tesszük meg – mondta el Sipos László, a lovagrend elnöke.

A társaság bemutatóval is készült, közönség előtt készítettek halkolbászt afrikai harcsából és tiszai pontyból. Az ízesítés ezúttal magyaros volt, de ahogy a társaság elnöke elmondta, a fűszerezésnek csak a fantázia szab határt. Az elkészült kolbászkákat természetesen az érdeklődők meg is kóstolhatták.

A halételek mellett egyéb finomságokat is kínáltak a piactérhez kilátogatóknak, kísérő rendezvényként ezúttal is nyitva tartott a termelői piac. Az eseményen a szervezők a kóstolókon túl szakmai programokkal, bemutatókkal és előadásokkal is hangsúlyozták a halfogyasztás fontosságát, az egészséges táplálkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!