galériával

2021.08.28. 16:30

Vándorló bográcsok találkoztak Törökszentmiklóson

A XI. Vándorló Bográcsok Találkozóját a Városi Strandfürdő területén rendezték meg szombaton, ahol a járás nyolc települése – Törökszentmiklós, Tiszapüspöki, Tiszatenyő, Kengyel, Kuncsorba, Örményes, Fegyvernek – mellett, Szajol és vendégként Nagykörű is képviseltette magát.

P. Pusztai Nóra

20210828 Törökszentmiklós Az idén Törökszentmiklós volt a házigazdája a Vándorló Bográcsok címmel megrendezett kistérségi főzőversenynek. A városi strandon várták az érdeklődőket, ahol ezúttal Nagykörű volt a vendégtelepülés.Fegyvernekről több korosztály is részt vett a találkozón. fotó Mészáros János Új Néplap

Fotó: Mészáros János

– A városunk újratelepítésének háromszázadik évfordulójának alkalmából szervezett rendezvénysorozatunk részeként már tavaly házigazdái lettünk volna a találkozónak, ám a járványügyi helyzet miatt, akkor nem tarthattuk meg azt – fogalmazott Viski- Latorné Dögei Edit.

A jó hangulatú napon a települések udvarházakat díszítettek fel. A házigazda Törökszentmiklós például a gimnázium egykori tanára, Horváth Ilonának emlékére rendezte be azt. Az étel is az ő receptje alapján készült. A bográcsokban hagyományos és különleges ízvilágú finomságok is főttek.

– A gasztronómia szinte csak egy ürügy, a járás kapcsolatépítő ünnepe ez – hangsúlyozta Hajnal László, a helyi Ipolyi Arnold Művelődési Központ igazgatója.

– A településeket képviselők a kulturális életről, gazdaságról és helyi ügyekről is beszélgetnek. A térségi összetartozás erősítése mellett, jó alkalom, hogy kidolgozzunk és átbeszéljük a következő évi terveket – emelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!