bejárás

2021.10.20. 06:58

Hollik István körbejárta a megszépült művésztelepet Szolnokon

A kiállítótermeket és a szobrászműhelyeket is megnézte a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Köllő Judit

20211019 Szolnok A Szolnoki Művésztelepre látogatott Hollik István, a Fidesz komunikációs igazgatója, ahol Szalay ferenc polgármester és Verebes György a művésztelep vezetője mutatta be a nagyhírű művésztelepet. Fotó Mészáros János Új Néplap

Fotó: Mészáros János

A megyeszékhelyen járt kedden délután Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója megtekintette a város egyik kiemelkedő kulturális beruházását, a megszépült Szolnoki Művésztelepet kísérői, Szalay Ferenc polgármester és Verebes György, a művésztelep vezetője társaságában.

A vendéglátó körbevezette a kommunikációs igazgatót a különböző helyiségeken, így a politikus bepillantást nyerhetett a felújított művészlakásokba és kiállítótermekbe, illetve a szintén felújított grafikai és szobrászműhelyekbe is. Utóbbi helyszínen Baráth Fábián szobrászművész is csatlakozott a telepet bejáró kis csoporthoz.

– Itt található munkánk mozgatórugója – hangsúlyozta a szobrász. – Hagyományos és ősi bronzöntéssel foglalkozunk, tevékenységünk nagy része ebben a helyiségben zajlik – ismertette a látogatókkal a Szolnokon alkotó képzőművész.

Hollik István arra is kíváncsi volt, hogy az alkotók számára adottak-e a lehetőségek arra, hogy külföldön is megmutathassák tehetségüket.

– Nagyon jó az együttműködésünk a határon túli telepekkel – mesélte Verebes György, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője. – Így több alkotó is ellátogat hozzánk különböző szimpóziumokra Franciaországból, Erdélyből, Ausztriából, Szlovákiából és más környező országokból.

Verebes György, Hollik István és Szalay Ferenc a bejáráson
Fotó: Mészáros János

A körbejárást követően a látogatók megtekintették a telep aktuális tárlatát is, Posta Máté Piazza című kiállítását.

– Aktuális kérdés, hogy mi a festészet sorsa – gondolkodott el a művésztelep irányítója. – Évtizedek óta vitatják az emberek, hogy van e még létjogosultsága a festészetnek. Erre a fiatal művész itt látható alkotásai a legjobb válaszok! – tette hozzá Verebes György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!