Jászfényszaru

2021.11.08. 17:00

Versekben rejtőző érzések ihlették Ézsiás Gyöngyike alkotásait

A kiállítást eredetileg az Erzsébet napi programsorozat keretében szerették volna megrendezni.

Illés Anita

Fotó: Pető István

Színek, szavak, párhuzamok címmel nyílt meg november 6-án Ézsiás Gyöngyike második önálló kiállítása a Szent Erzsébet Közösségi Házban.

Közel másfél év után újra Jászfényszaru művészetkedvelő közönsége előtt mutatkozott be a városhoz ezer szállal kötődő alkotó, aki ezúttal nem csak a festmények nyelvén mesélt művészi világáról, érzéseiről, hanem a szorosan hozzájuk kapcsolódó versekkel is, melyek elindították kezében az ecsetet. A verssorokban rejtőző érzéseket jelenítette meg színekben, fényekben, formákban és vonalakban a képein.

– Ézsiás Gyöngyike kiállítását eredetileg az Erzsébet napi programsorozat keretében szerettük volna megrendezni, ám a járványügyi helyzet miatt újra kellett tervezni a népfőiskola őszi szemeszterét – mondta el érdeklődésünkre a szervezők részéről Kovács Béláné Pető Magdolna, Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság (BLNT) elnöke.

A különleges tárlatot Farkas Edit, a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria igazgatója nyitotta meg, Újhelyi Judit pedig Beatles akusztikus feldolgozásokkal működött közre. A program a BLNT, az önkormányzat és a római katolikus egyházközség támogatásával jött létre.

Újhelyi Judit Beatles feldolgozásokkal színesítette a rendezvényt. FOTÓ: beküldött/Pető István
Fotó: Pető István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!