Galériával

2022.01.23. 09:00

A nyolcvanéves Lehel Film-Színházat ünnepelték Jászberényben

Az ünnepségen emléktáblát avattak Rigó Ferenc redemptus gazda tiszteletére.

Illés Anita

Forrás: Pesti József

A Magyar Kultúra Napján emléktábla-avatással, múltidéző plakátkiállítással és koncerttel ünnepelték a nyolcvan éves Lehel Film-Színházat Jászberényben. A város egyik legfontosabb kulturális, közösségi tere a filmművészet, a színház, a zene és a képzőművészet közvetítője. 

Az ünnepségen emléktáblát avattak Rigó Ferenc redemptus gazda tiszteletére, aki 1941-ben felépítette a Lehel Film-Színház épületét és ezzel megteremtette a kulturált mozilátogatás lehetőségét. A család nevében Rigó Ferenc unokája, dr. Maczkó Barnáné köszönetet mondott azért, hogy a városban erkölcsileg elismerik nagyapja tevékenységét, amit a kultúráért végzett. 

A jeles évfordulóra a Jászkerület Nonprofit Kft. és a Jász Múzeum Képes filmtörténet címmel különleges kiállítást állított össze az 1950-es 60-as évekbeli moziplakátokból. Budai Lóránt polgármester ünnepi köszöntőjét követően Hortiné Dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója nyitotta meg a tárlatot és időutazásra hívta a közönséget.

A megnyitó után a Cinema Paradiso című Oscar-díjas olasz filmet vetítették a moziban, melynek egyik fő üzenete az egymás és a mozi iránit hűség. Az est a Balance Wheel Group jazzkoncertjével ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!