Szolnok

2022.01.20. 07:00

Bővülő paletta: cél az Európa kulturális fővárosa cím

Szathmáry István

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

– Városunk jó eséllyel pályázhat az „Európa kulturális fővárosa” címre, amire többek között egyre nagyobb elismerést keltő zenei életünk is reményt ad – mondta Szalay Ferenc polgármester az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, amikor a Szolnoki Szimfonikus Zenekar újévi hangversenyén dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel együtt köszöntötték az ünnepi rendezvény közönségét. 

A megyeszékhely valóban nem panaszkodhat a városnak egyre nagyobb megbecsülést adó kulturális életére. Két, bérleti rendszerben is tevékenykedő intézménye, a Szigligeti Színház és szimfonikus zenekara mellett még számos jeles énekkar is öregbíti a város hírnevét. Most, kétévi tervezést követően, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus is egy Bartók Béla nevét viselő bérletsorozattal szeretné szorosabbra fűzni kapcsolatát hallgatóságával, a kórusmuzsika kedvelőivel. 

Az ebben a félévben induló, három előadásból álló komolyzenei sorozat első programja január harmincegyedikén lesz Nyugat és Kelet zenei találkozása címmel a belvárosi Szentháromság-templomban. Az esemény meghívott vendége a világhírű moszkvai Doros Énekegyüttes lesz. Ezt március kilencedikén követi a Sárik Péter Trió vendégszereplésével a Hommage á Bartók est, melynek a megyeháza díszterme lesz a helyszíne. 

Végezetül, május tizenharmadikán a tervek szerint egy igazán különleges hangulatú hangverseny várja az érdeklődőket Izaki Maszahiro karnagy vezényletével a szolnoki városházán, mely Bob Chilcott japán dalok ihlette darabja után a Furuszato címet kapta a szervezőktől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!