Galériával

2022.01.15. 18:21

Nagysikerű bemutatkozó koncertet adott a Jászsági Cigányzenekar

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A jászsági cigányzene újjászületését mi sem bizonyítja jobban, minthogy nemrégiben megalakult a Jászsági Cigányzenekar. Régi nagy álma volt ez Zsiga István cigányprímásnak és muzsikus társainak. Első, bemutatkozó koncertjét pénteken tartotta a zenekar Jászberényben, az Ifjúsági Házban. 

A rendezvény háziasszonya, Hortiné Dr. Bathó Edit múzeumizgató köszöntötte a zenészeket és a közönséget, majd felidézte a jászsági cigányzene múltját. A köszöntők sorát Budai Lóránt polgármester folytatta. Az újévi koncertet Pócs János, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg. 

A jó hangulatú, kétfelvonásos estet a cigánymuzsika mellett operett és magyar nóta színesítette Bárkányi Adrienn és Sztruhala József magyar nótaénekesek előadásában. Meglepetésként a hallgatóság nagy örömére fellépett Jónás Géza cimbalomművész is. Ifj. Jónás Géza, a 2021-es Pege Aladár nagybőgő verseny győztese és Triója pedig a jazz világába kalauzolta el a közönséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!