Tárlat

2022.01.26. 17:44

Szolnokra érkezett az „Együtt. Újra” vándorkiállítás

A képeket Csidér Bálint fotóművész véleményezte.

Kovács Berta

A kiállított képekre nem csak fiatalok voltak kíváncsiak

Forrás: Nagy Balázs

A pandémia után újraindult közösségi élet legszebb pillanatait felvonultató tárlat nyílt meg szerdán a KÖZ-PONT Ifjúsági Egyesület irodájában (Szolnok Plaza).

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) a Miniszterelnökség támogatásával hirdetett „Együtt. Újra” címmel fotópályázatot, melynek célja a civil szervezetek programjainak és a közösségi élet pandémiát követő újraindulásának bemutatása volt. 

A 18 és 35 év közötti fiatalok fotóit zsűri értékelte, az 1-3. helyezett és a közönségdíjas pénzjutalomban részesült, a legjobb húsz pályaműből összeállított vándorkiállítás pedig egy hétig látható a megyeszékhelyen.

A projektet Mészáros Ágota, a megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője ismertette.

– Ez is egy eleme annak a mérhetetlen gazdag ifjúsági programnak, amit Magyarország kormánya biztosít a fiataloknak – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, felidézve a pandémia stádiumait, a nyitást és a nyári szolnoki programokat, ahová a bezártság után özönlöttek az emberek.

– E kiállítás legnagyobb értéke, hogy be tudjuk hozni a civil szektor életét az emberek közé – mondta megnyitójában Kovács Péter NIT elnök, üdvözölve, hogy Szolnok egyik legforgalmasabb pontján kapott helyet a tárlat. Az érdeklődőket Kocsis Petronella NIT megyei elnökségi tag is köszöntötte.

A képeket Csidér Bálint fotóművész véleményezte.

Az Ádám Jenő Zeneiskola növendékei is adtak egy kis műsort, majd Mészáros Ágota a pályaművekből összeállított kiadványokat adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!