Koncert

2022.01.24. 14:30

Újjáélesztették a jászsági cigányzenét Berényben

A jó hangulatú, kétfelvonásos estet a cigánymuzsika mellett operett és magyar nóta színesítette.

Illés Anita

A Jászsági Cigányzenekar Zsiga István prímás vezetésével, tíz taggal alakult meg Fotó: Pesti József

A jászsági cigányzene újjászületését mi sem bizonyítja jobban, minthogy Zsiga István prímás vezetésével, tíz taggal nemrégiben megalakult a Jászsági Cigányzenekar. Első, bemutatkozó koncertjét a jászberényi ifjúsági házban tartotta a zenekar a napokban.

A rendezvény háziasszonya, Hortiné dr. Bathó Edit múzeumizgató köszöntötte a muzsikusokat és a közönséget, majd felidézte a jászsági cigányzene múltját, jeles képviselőit. A köszöntők sorát Budai Lóránt polgármester folytatta.

Az újévi koncertet Pócs János térségi országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki elmondta többek között, hogy az együttes létrehozását a kormány is támogatta. A jó hangulatú, kétfelvonásos estet a cigánymuzsika mellett operett és magyar nóta színesítette Bárkányi Adrienn és Sztruhala József magyarnóta-énekesek előadásában. 

Meglepetésként a hallgatóság nagy örömére fellépett Jónás Géza cimbalomművész is. Ifj. Jónás Géza, a 2021-es Pege Aladár Jazz Nagybőgő Verseny győztese és triója pedig a dzsessz világába kalauzolta el a közönséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!