Kiállítás

2022.03.29. 12:30

A fazekasság alapjaival ismerkedhetnek meg a fiatalok Szandaszőlősön

Egyedülálló kiállítás nyílt a napokban a Szandaszőlősi Művelődési Házban. Az általános iskolás diákok keze munkáját dicsérő alkotások a városrész Alkotóházában születtek. Az itt zajló szakköri életről a Szandaszőlősért Egyesület elnöke osztotta meg gondolatait hírportálunkkal.

Hartai Gergely

Az alkotóházban készült remekeket a művelődési házban állították ki Fotó: Mészáros János

Hegyiné Mladoniczki Éva elmondta, egyesületük tíz évre kapott lehetőséget arra, hogy üzemeltessék a helyi általános iskola szomszédságában álló házat, melyet egy pályázatnak köszönhetően újítottak fel. A helyreállítás révén olyan állapotba hozták az intézményt, hogy az immár negyedik éve kerámia foglalkozásoknak ad otthont.

 

Az udvaron az elmúlt időszakban egy szabadtéri foglalkoztatót, kemencét építettünk, füvesítettünk. A ház berendezését fazekas eszközökkel bővítettük. Általában olyan használati tárgyakat készítenek a zömmel felsős diákok, amelyek népi kultúránk sajátos tárgyai – taglalta az egyesület elnöke, aki szerint az alkotóház legfontosabb célja, hogy a fazekasság iránt érdeklődő fiatalok kreatív és tartalmas elfoglaltságot találjanak maguknak.

 

Hegyiné Mladoniczki Éva hozzátette, egy-egy szakköri alkalom 90 perces, melyeken 3-5 fiatal vesz részt. A szokásos alkalmakon túl pedig nyaranta alkotótáborokat szerveznek a helyszínen.

Mostani kiállításukat április negyedikéig láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!