Galériával

2022.04.24. 13:59

Régi idők kincsestárát mutatták be a Tájházak Napján Jászkiséren

Játszóház, lovaskocsikázás és kézműves kiállítás is várta az érdeklődőket.

Illés Anita

A település tárgyi emlékeit is megcsodálták a látogatók Fotó: Pesti József

Nyitva van az Aranykapu című programsorozat keretében élménydús tárlatvezetéssel, helyi kézművesek kiállításával és kreatív foglalkozásokkal várták a látogatókat hétvégén a jászkiséri Csete Balázs Helytörténeti Gyűjteményben.

Az önkormányzat, a Csete Balázs Általános Iskola és a helytörténeti gyűjtemény ebben az évben csatlakozott a Tájházak Napja országos kezdeményezéshez, melynek célja többek között, hogy színes programokkal hívják fel a figyelmet a tájház értékeire, múltunk kincseire. A szervezők nagy vendégszeretettel, házias ételek kóstolójával fogadták az érdeklődőket.

Kicsik és nagyok izgalmas időutazáson fedezték fel Jászkisér és a Jászság gazdag tárgykultúráját. A régi használati eszközök közül néhányat ki is próbálhattak. Az általános iskolások a tárlatvezetésen szerzett tudásukról egy-egy tesztlap kitöltésével adhattak számot. A rendezvényt a Csete Balázs Helytörténeti Szakkör játszóháza, lovaskocsikázás és helyi kézművesek kiállítása gazdagította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában