Kultúra

2022.05.02. 21:00

Egyedüli kiállítóként képviselte hazánkat a kisújszállási kiadó

Idén is megrendezték a nagy hagyományokkal bíró Bologna Children’s Bookfairt, ami a világ vezető gyerekkönyvkiadóinak nemzetközi expója, melyen nyolcvan ország mintegy ezernégyszáz kiállítója vett részt.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Az eseményen egyedüli magyar kiadóként a Szalay Könyvek volt jelen. 
Különböző korosztályoknak szóló matricás foglalkoztatókkal és ismeretterjesztőkkel, mesekönyvekkel, iskolai gyakorlókkal, illetve hölgyeknek szóló, hangulatos inspirációs kötetekkel és noteszekkel készültünk. Büszkén mondhatom, kiadványaink elképesztő népszerűségnek örvendtek – mondta Balogh Gábor kereskedelmi igazgató, aki az expó óta több nagy európai kiadóval folytat egyeztetéseket kiadványaik nemzetközi forgalmazásáról. A szakember úgy látja: a korábbi évek tömegtermeléséből egyre inkább áttevődik a hangsúly a minőségre.

Ezek persze drágább megoldások, de összetettségük miatt sokkal maradandóbb könyvélményt nyújtanak. A kereskedelmi igazgatótól megtudtuk: a gyerekeknek szóló kiadványok mellett számos újdonságon is dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!