Tárlat

2022.05.27. 06:55

Katonáink tiszteletére nyílt kiállítás Szolnokon

Kortárs művészek munkáit vonultatja fel a Hild könyvtárban berendezett tárlat.

Köllő Judit

Zömmel természetképek alkotják a tárlat anyagát Fotó: Nagy Balázs

A Honvéd Kulturális Egyesület szolnoki csoportja rendezett be kiállítást a magyar honvédelem napja tiszteletére a Hild Viktor Könyvtárban. A tárlat szerda esti megnyitóján a szolnoki Bokréta Népi Kisegyüttes és a Tiszavirág Daloskör tagjai adtak műsort. A kiállítás számos kortárs művész alkotását vonultatja fel, melyek a haza védelmét szolgáló katonák elismerésére készültek – tudtuk meg Girnt Vilmos festőművésztől. 

Nagy megtiszteltetés, hogy engem kértek fel ennek a csodálatos kiállításnak a megnyitására. Ahogy körbenézek a teremben, és látom ezt a sok színes és kifejező alkotást, melegség önti el szívemet

– emelte ki köszöntőjében Girnt Vilmos. 

– Azt gondolom, hogy a magyar honvédelem napja minden katona és magyar állampolgár ünnepe, hiszen kiemelkedő jelentőséggel bír a honvédség társadalmunk életében. Ezen a napon ünnepeljük a hős elődöket, akik példát mutattak hazaszeretetből, bátorságból és hősiességből. A Honvéd Kulturális Egyesület közhasznú szervezetként sajátjának tekinti a honvédelem és a kultúra közös ügyének támogatását, illetve népszerűsítését. A központi egyesületnek köszönhetően pályázatok, alkotótáborok, illetve kiállítások és publikációk megsegítésével népszerűsíti egyesületünket. A szolnoki térség harminc állandó taggal büszkélkedhet. Az itt látható kiállítók egyesületünk tagjai, akik közt fiatalok és idősek egyaránt jelen vannak. A tárlat célja a katonák iránti tisztelet és a kultúra iránti szeretet kifejezése – magyarázta a festőművész. 

A szám szerint huszonegy alkotást magában foglaló kiállítást szeptember 1-jéig előre egyeztetett időpontban bárki megtekintheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!