Megújulás

2022.05.26. 11:02

Maga mögött hagyta a vírus miatti nehézségeket a szolnoki művész

Új korszakot nyit Varga Erik: országszerte több helyen is zenél a nyáron, kiállításokat is tart.

Mészáros Géza

Varga Riki ismét penget és fest Fotó: MW archívum

Varga Erik idén novemberben tölti be hatvanadik életévét. A baráti és rajongói körökben Riki névre hallgató festő- és képzőművész, basszusgitáros az egyik legmozgalmasabb időszakát élheti meg a koronavírus-világjárványt követően. Az évekig elhúzódó pan­démia fizikálisan és lelkileg is alaposan megviselte, főleg az elmaradt koncertek miatt.

Most azonban reményteljes korszakába lépett. A néhány éve a festményei kiállításaival tarkított gitár­performanszai a közelmúltban újra erőre kaptak. Rikit az a megtiszteltetés érte, hogy a két kimaradt év után újra csődületet és csodálatot okozó Tiszavirág Fesztiválon is fellépési lehetőséget kapott.

A nyara egyébként is tartalmas lesz: a Törökszentmiklósi Utcazene Fesztiválra, az „Akikért a zene szól” szolnoki emlékkoncert-sorozatra, továbbá Bajára, Mártélyra, Hódmezővásárhelyre, Óballára és Jászberénybe is meghívták koncertezni, valamint képeit kiállítani, de például lesznek olyan alkotótáborok, melyeken már nem csupán továbbképzős tanítványnak, hanem tanoncművészeket oktató tanárnak hívták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!