Kultúra

2022.05.16. 18:00

Programkavalkádot hozott Szandaszőlősre a Kultúrkaraván

Az elmúlt időszakban színes programokkal várta látogatóit a Szandaszőlősi Művelődési Ház.

Hartai Gergely, Rimóczi Ágnes

A grafikai alkotások még ezen a héten megtekinthetők Fotó: Nagy Balázs

Verseghy Ferenc Könyvtár Kultúrkaraván című pályázatának köszönhetően a Szandaszőlősi Általános Iskola egyik hetedikes osztálya vehetett részt a Kaméleon Társulat előadásán. 

A gyerekek aktív részesei voltak a műsornak, érzéseiket, gondolataikat, hétköznapjaikat jelenítette meg sajátos technikákkal a szolnoki improvizációs színház. Családi expót is rendeztek, melyen a résztvevők hasznos információkat kaphattak a gyermekneveléssel, -gondozással kapcsolatban, megismerkedhettek a szülést követően javasolt mozgásformákkal, és a rendezvény babaruhabörzéjén még a használt ruhák is gazdát cserélhettek. 

A zenekedvelők pedig egy Karády Katalin zenés esten szórakozhattak a Szandaszőlősért Egyesület jóvoltából. Karády Katalin Hogyan lettem színésznő? című könyve alapján szerkesztett műsorban Liszi Melinda, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze adta elő Karády viharos szerelmi történeteit és pályakezdésének kalandos történetét. A művésznőt Rázga Áron kísérte zongorán. A közönség vastapssal köszönte meg a gyönyörű előadást. 

Mindezek mellett egy különleges kiállításnak is otthont ad a Szandaszőlősi Művelődési Ház. Sárkány Andrea grafikus Életek című tárlatán bemutatott alkotásait május 22-éig, az intézmény nyitvatartási idejében tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!