Galériával

2022.06.19. 20:17

Jubileumi hangversennyel ünnepelt a Palotásy János Vegyeskar Jászberényben

A Palotásy János Vegyeskar immár százhatvan éve gazdagítja Jászberény kulturális életét.

Illés Anita

Jubileumi koncerttel ünnepelte fennállása százhatvanadik évét a Palotásy János Vegyeskar

Fotó: Pesti József

A jubileum alkalmából a kórus nagyszabású programsorozattal ünnepelt hétvégén. A Fehértói temetőben pénteken koszorúzással fejezték ki tiszteletüket az alapító, egykori kórusvezető Palotásy János zeneszerző és az elhunyt karnagyok emléke előtt, majd a Déryné Rendezvényházban nyílt kiállításon mutatták be a közösség történetét, értékközvetítő munkáját. A tablókon régi fényképek, újságcikkek idézik fel a kórus életében meghatározó eseményeket, sikereket, köztük a magas fokozatú minősítéseket és kitüntetéseket.

Vasárnap a jászberényi Ferences templomban ünnepi hangversennyel folytatódott a jubileumi program, ahol Dr. Novák István plébános köszöntötte a Palotásy János Vegyeskart és gratulált eredményeikhez. Ecsedi Péter karnagy vezényletével egyházi és világi énekek hangzottak el a jubileumi műsorban, amelynek vendége volt a Budavári Mátyás-templom ének- és zenekara.

A két kórus előadásában Schubert G-dúr miséjét hallhatta a közönség. Vezényelt Hegyi Barnabás, szólistaként közreműködött Vukovich Edit, Ecsedi Péter és Fülep Márk. Orgonán Dr. Réz Lóránt, zongorán pedig Farkasné Szőke Tünde kísért, vendégkarnagyként Thormanné Husznay Mária működött közre. A rendezvényen sokan köszöntötték a nagymúltú közösséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!