Tárlat

2022.06.21. 07:37

Mányoki Ádám kiállítása nyílt meg Jászberényben

A kiállítás július 31-ig 15 és 22 óra között tekinthető meg a Lehel Film-Színház galériáján.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Mányoki Ádám Barcsay-díjas képzőművész Emptiness című kiállítása nyílt meg hétfő este a Lehel Film-Színházban. Az alkotó képeiben kiemelt szerepet kap az üresség, a hiány ábrázolása. 

Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész a következőket írta a tárlatról: „Történeket érzünk az alapozatlan vászonra felvitt alakok mögött, de maga a történés, az mindig a vászon keretein túl létezik, csak a figura tekintete, egy-egy gesztus, vagy éppen egy macska hátának görbülete jelzi. A képeket megtöltő ki nem mondott szavak, a kereteken kívülre helyezett történetek, a gyorsan és ösztönösen felvitt vonalak és színfoltok, a szétfoszló alakok mind-mind előhívhatnak belőlünk egy nagyon ősi és állatias ösztönt.”.

A képeken kiemelt szerepet kap az üresség, a hiány ábrázolása Fotó: Pesti József

A kiállítást Koncz Gábor képzőművész nyitotta meg és ajánlotta a résztvevők figyelmébe. Megtekinthető július 31-ig 15 és 22 óra között a Lehel Film-Színház galériáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!