Galériával

2022.07.12. 13:36

Gyulai Líviusz életművét mutatják be Szolnokon

A sajtótájékoztatón a művész özvegye, Vennes Emmy színművész és lánya, Gyulai Katalin is jelen volt.

Kovács Berta

Balról: Képiró Ágnes és Révész Emese művészettörténészek, mellettük a művész özvegye, Vennes Emmy színművész Fotó: Mészáros János

Időutazások címmel nyílik nagyszabású időszaki kiállítás a Szolnoki Galériában csütörtökön. Az érdeklődők a tavaly elhunyt Gyulai Líviusz Munkácsy- és Kossuth-díjas grafikusművész és animációsfilm-rendező páratlanul gazdag életművét ismerheti meg az október elejéig ingyenesen látogatható tárlaton.

A kedden tartott sajtótájékoztatón a művész özvegye, Vennes Emmy színművész és lánya, Gyulai Katalin is jelen volt.

Mint dr. Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója kiemelte, a 2022-es szolnoki múzeumi évad egyik legizgalmasabb kiállítására készülnek, melyet évek óta terveznek. A megvalósulás örömébe azonban szomorúság is vegyül, mivel a tervezett nagy gyűjteményes tárlat helyett egy emlékkiállítást tudnak megnyitni.

A felvonultatott alkotásokról, melyek szekciókra bontva tárulnak a közönség elé, Révész Emese és Képiró Ágnes művészettörténészek adtak tájékoztatást. Az életpálya minden szakaszából válogatott grafikák mellett könyvillusztrációk, valamint animációk és az azokhoz készült eredeti fázisrajzok is láthatók. Mindez kiegészül azokkal a személyes tárgyakkal, eszközökkel, melyek a használt technikákat, eljárásokat is reprezentálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!