Galériával

2022.07.23. 15:22

Jubileumi kiállítás nyílt az alkotásokból Jászapátin

Huszonötödik alkalommal gyűltek össze a művészet kedvelői Jászapátin, hogy két hét alatt közösen alkossanak, és megszerettessék a művészetet az érdeklődő fiatalokkal.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A XXV. JAK Művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjteményben.

– Idén már huszonötödik alkalommal gyűltek össze a művészet kedvelői Jászapátin, hogy két hét alatt közösen alkossanak, és megszerettessék a művészetet az érdeklődő fiatalokkal. A Jász Alkotók Köre és a Jászapátiak Baráti Egyesülete által szervezett tábor első hetében a művészek tizenkilenc fiatalt tanítottak – mondta köszöntőjében Deli Julianna, a művésztelep vezetője. A közös alkotás mellett a jászsági és a térségből elszármazott művészek izgalmas programokon vettek részt.

– Hevesen megtekintettük Kő Pál szobrászművész kiállításának tárgyait. Ebben az évben ismét egy csodálatos és hangulatos tanyalátogatásra kaptunk meghívást Fülöp Ferenctől és családjától. A tanya olyan inspirációt adott a JAK-tagok számára, hogy több ott készült képet is bemutatunk a kiállításon. Tizedik alkalommal szerveztünk irodalmi estet. Idén is megemlékeztünk Szalkári Rózsa festőművészről, aki annak idején megálmodta és életre hívta a művésztelepet – számolt be az alkotótáborról Deli Julianna.

A közösség tagjai ezúttal is vászonra álmodták a Jászság természeti értékeit, épített örökségét. A tárlatot Friczné Urbán Magdolna, a Városi Könyvtár és Művelődési Ház nyugalmazott igazgatója nyitotta meg. Közreműködött Nagy Eszter Hanna, a Rácz Aladár Zeneiskola növendéke, a Százszorszép Gyermeknéptánc Együttes kamaracsoportja és Oláh Franciska versmondó, aki saját versét mondta el.

A rendezvényen D. Kovács Júlia, a JAK elnöke és a kiállítás rendezője ajándékokat adott át a táborban alkotó fiatal tehetségeknek és a művészeknek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!