Mezőtúr

2022.08.09. 11:59

Jubilál az arTúr Fesztivál és a Túri Vásár

A program megrendezéséhez anyagi támogatást is kapott a város.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Fotó: Fodor Orsolya

Augusztus 11-én kezdődik – immár huszadik alkalommal – az arTúr Fesztivál, majd a hét zárásaként a jubileumi XXX. Túri Vásárt rendezik meg a településen. Négy napon át, több helyszínen neves fellépők és színvonalas kísérőprogramok várják az érdeklődőket.

– A Túri Vásár tavaly visszakerült eredeti helyszínére, ez a Dózsa György utca és a Bajcsy -Zsilinszky utca egy részét érinti. A fesztiválszínpad az előző évhez hasonlóan a Petőfi téren lesz megtalálható. Az előző évben népszerű volt a Túri Kupa utcai futóverseny, így nagy öröm számomra, hogy idén is rajthoz állhatnak a sportolni és mozogni vágyó mezőtúriak és a városunkba érkező vendégek. Ez a program augusztus 13-án lesz – szólt a részletekről Szűcs Dániel.

A város polgármestere kiemelte, a jubileumi program megrendezéséhez az Emberi Erőforrások Minisztériumától ötmillió forint támogatást kapott a város.

– Ebből a forrásból hívunk meg többek között neves fellépőket, ebből valósul meg a tűzijáték is, amely így nem az önkormányzat költségvetését terheli és az ennek megfelelő összeget idén útfelújításra költjük – emelte ki a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!