Galériával

2022.08.10. 11:21

Lélegzetelállító táncesttel vette kezdetét a Csángó Fesztivál Jászberényben

A „Mindenek szerelme” táncos koncerttel kedden este elkezdődött a XXX. Csángó Fesztivál Jászberényben.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Ferenczi György és az 1. Pesti Rackák, Pál István "Szalonna" és Bandája, valamint a Jászság Népi Együttes táncosainak közös produkciója ismét elvarázsolta a közönséget. A néptánc, a népzene és a rock and roll világának ötvözete elevenedett meg a Székely Mihály Színpadon. A táncosok és a zenészek tökéletes egységben jelenítették meg érzéseiket, gondolataikat a szabadságról, a szerelemről, az elmúlásról és az újrakezdésről.

A nulladik nap után, szerdán a fesztivál keretében rendezik meg a IX. Kárpát-Haza Kulturális és Gazdasági Konferenciát a Déryné Rendezvényházban. Szerdán 18 órakor hivatalosan is megnyitják a jubileumi Csángó Fesztivált a főtéri színpadon, ahol az est folyamán fellép a Zurgó Zenekar és a Zagyva Banda is. A szabadtéri színpadon 20 órától a Magyar Nemzeti Táncegyüttes „Kárpátok visszhangja” című folklórműsorát láthatja a közönség, majd ezt követően a Debreceni Népi Együttes lép színpadra.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!