Mezőtúr

2022.08.05. 18:26

Testközelből nézhetik meg a bronzöntést

A Mezőtúr Művészeti Közalapítványa szervezésében Képzőművészeti Alkotótelep nyílt a napokban a Takács tanyán.

Rimóczi Ágnes

Az alkotótelep egyik csúcspontja a bronzöntés

Forrás: Beküldött fotó

– Tavaly voltunk negyvenévesek, az idei alkotóteleppel készülünk a következő negyvenre. Reméljük, hasonlóan sikeresek lesznek az előttünk álló évtizedek is – felelete érdeklődésünkre Lengyel Krisztina. 

A Mezőtúri Művészeti Közalapítvány kurátora kiemelte: az alkotótelepre hivatásos szobrászművészek, grafikusok és festőművészek érkeztek. 

– Vannak, akik már jártak itt, de olyanok is, akik most először. Köztük egy török egyetemista hallgató, aki azért jött, hogy tanuljon az itteni mesterektől – árulta el Lengyel Krisztina, aki visszatekintett az elmúlt évtizedekre is. – Sok minden történt, legfontosabb, hogy még itt vannak azok, akik megalapították az alkotótelepet. Ma ők a nagymesterek, akiknek a tanítványaik is jelen vannak, és remélhetőleg továbbviszik majd az alapítók szellemiségét – hangsúlyozta az ügyvezető. 

Az alkotótelep legközelebbi eseménye az augusztus 7-ei nyilvános bronzöntés. 

– A vasárnap délután öt órakor kezdődő programot maguk a művészek is izgatottan várják, mivel ekkor születnek meg valójában a viaszban megálmodott alkotások – számolt be Lengyel Krisztina, aki egy későbbi kiállítás tervét is ismertette. Elmondta: azon dolgoznak, hogy még e hónapban a teljes mezőtúri közgyűjtemény – festmények, grafikák, szobrok – látható legyen a Városi Galériában. Szeptemberben pedig bemutatják a mostani alkotótelep anyagát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!