Videóval

2022.09.19. 14:29

Az Escape My Shadows zenekar nyerte a jászberényi Lehel Rockfeszt tehetségkutatóját

A keményvonalas zene szerelmesei csaptak a húrok közé a szombaton megrendezett Lehel Rockfeszten Jászberényben.

Illés Anita

A 2020-ban alakult veresegyházi Escape My Shadows zenekar bizonyult a legjobbnak a Lehel Rockfeszten

Fotó: Pesti József

A rendezvény célja a szórakoztatás mellett a tehetségkutatás és a jótékonykodás volt. Valamikor a kilencvenes években, a Jászság fővárosában rendszeresen szerveztek Rockfesztivált, mely számos tehetséget indított el a zenei pályán. De olyan sztárbandák is itt bontogatták szárnyaikat, mint a Road vagy a Vad Fruttik – olvasható a fesztivál közösségi oldalán. 2021-ben újjáélesztették ezt a hagyományt és megszervezték a Lehel Rockfesztet. 

A nehézségek ellenére a lelkesedés és lendület idén sem hagyott alább, a jászsági rockzene ünnepe szeptember 17-én ismét várta a zenekarokat és a közönséget. Napközben a tehetségkutató döntőjébe jutott öt banda mutatkozott be élőben a szakmai zsűri és a közönség előtt a Székely Mihály Szabadtéri Színpadon. Nem volt egyszerű dolga a bírálóknak, hiszen ahogy fogalmaztak „igen erős volt a felhozatal tehetség, lelkesedés és lendület tekintetében.

”Hosszas tanakodás után végül az Escape My Shadows zenekart választották a legjobbnak. A versenyházi modern metál formáció 2020-ban alakult. Az est folyamán a Jelek, a Magor, a Leander Kills és a Burnout szórakoztatta a rockrajongókat. 

A fesztivál jótékonysági célokat is szolgált, a tombolából befolyt összeget a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekosztályának ajánlották fel a szervezők és adományozók.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!