Kutatók Éjszakája

2022.09.28. 13:31

Betekintést nyújtanak a tudomány titkaiba Szolnokon

A programsorozat minden korosztályt megszólít.

Köllő Judit

Balról: Dezső Julianna Kinga tudományos referens, dr. Szabó Attila kampuszigazgató es Gergely-Hajdu Andrea gyógytornász

Fotó: K. J.

A Debreceni Egyetem Szolnok Campus idén tizenötödik alkalommal csatlakozik a Kutatók Éjszakája országos programsorozathoz. Szerdán délelőtt dr. Szabó Attila kampuszigazgató, Dezső Julianna Kinga tudományos referens és Gergely-Hajdú Andrea gyógytornász sajtótájékoztatót tartott a témában az egyetem dísztermében. 

– Első sorban a középiskolásokat szeretnék megszólítani, hogy a rendezvény programjaival segíthessük őket a megfelelő pálya kiválasztásában – fejtette ki Dezső Julianna Kinga tudományos referens. 

A rendezvény célja, hogy betekintést nyújtson a tudomány titkaiba, megismertesse és megszerettesse a nagyközönséggel a kutatói életpályát, valamint hogy bemutassa a legfrissebb tudományos eredményeket. 

– A programsorozatunk minden korosztályt megszólít – taglalta dr. Szabó Attila igazgató. – Hiszen tapasztalataink alapján kicsik és nagyok egyaránt megtalálják az érdeklődésükhöz közel álló bemutatókat. 

A rendezvény részeként bemutatják az “Egy kis mozgás mindenkinek kell” című műsort is, ahol szakemberektől kérhetnek tanácsot a látogatók a különböző mozgásformákkal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!