Elismerés

2022.10.17. 08:51

Díjazottakat ajánlhatnak a szolnokiak

A hónap végéig küldhetik be javaslataikat.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Rangos városi elismerésekre tehetnek javaslatot a megyeszékhely polgárai – tájékoztatta hírportálunkat a polgármesteri hivatal. Közölték, a kultúra területén dolgozók iránt érzett tisztelet és megbecsülés jeléül Kaposvári Gyula-díjra, a településen tudományos tevékenységet végzők iránti megbecsülés jeléül Laki Kálmán-díjra, a pedagógusok előtt tisztelgő Szurmay Ernő-díjra, valamint a sport területén kiemelkedő szakmai tevékenységet végzők elismeréseként a Shihan Furkó Kálmán-díjra adhatják le voksaikat a helyiek. A turizmus és az idegenforgalom területén maradandót alkotó személyeket a Tiszavirág Turisztikai-díjra terjeszthetik fel.

A polgármesteri hivatal arról is beszámolt, hogy a díjak adományozását javaslattétellel kezdeményezheti minden természetes és jogi személy vagy közösség. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy vagy közösség nevét, címét, valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését. Mint megtudtuk, a javaslatokat október 31-ig írásban kell eljuttatni a megyeszékhely polgármesteréhez. Ha a díj adományozására javaslatot tevő a felterjesztésében ezt kifejezetten kéri, felterjesztését a soron következő évben is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor, amennyiben a felterjesztett személy díjadományozásban a felterjesztés évében nem részesül. A javaslattételekkel kapcsolatos részletes felhívások a város honlapján olvashatók – hívta fel a figyelmet közleményében a városháza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!