Ajánló

2022.10.07. 12:38

Színes programok várják hétvégén a Jászkunságban élőket

Ezek a jászkunsági programok várnap ránk a napokban.

Szoljon.hu

A tavalyi Dunszt is sok érdeklődőt vonzott

Fotó: Kiss János

„Nézz le a földre, nézz fel az égre!” – októberi madársétát tartanak szombaton Szolnokon, a Tisza-Zagyva ölelésében, Rimóczi Árpád vezetésével. A gyülekezőket reggel tíz órától a Verseghy Könyvár előtt várják.

Mezőtúron szombaton délután fél kettőtől kezdődik a II. Mezőtúri Kutyafesztivál a Szabadság téren, ahol kutyaszépségversennyel, bemutatókkal, előadásokkal várják a négylábúak szerelmeseit.

A Tiszazug is bővelkedik programokban, a tiszaföldvári művelődési házban szombaton gobelin kiállítás nyílik, a Tiszaföldvári Gobelin Kör és az Egyszemélyes Civilcsoport újszászi tagjainak munkáiból. Az ünnepélyes megnyitóra délután négy órakor kerül sor, a kiállítás október 16-ig tekinthető meg.

Fegyverneken szombaton délután öt órától ingyenes táncházba várják az érdeklődőket a helyi művelődési központban.

Szüreti felvonulást tartanak szombaton Rákóczifalván, az esemény a település főterén, délután fél háromkor kezdődik. A felvonulás után táncházba várják a résztvevőket, melyhez a talpalávalót a Sodrás Népzenei Kisegyüttes húzza majd. 

A szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár első emelete ad helyet vasárnap délelőtt tíz, és délután fél hat között a Fantasy Napnak. Vasárnap rendezik meg a megyeszékhelyen a Dunsztot, vagyis, a helyi termékek ünnepét az Aba-Novák Agórában. A reggel nyolc és délután két óra között tartó programot népi játszótér, kézműves játékok és vidám dallamok is színesetik majd.

Vasárnap tartják Tiszaföldváron az Országos Herkules Kupa idei döntőjét a város főterén, ahol a helyi bronzéremesélyes résztvevőnek, Czampel Lászlónak is lehet majd szurkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!