Kertész Iván

2022.11.19. 06:55

Új lemezzel jelentkezett a cibakházi énekes, ezúttal a líraibb dalok kerültek előtérbe

A napokban jelent meg Kertész Iván cibakházi énekes második lemeze. A legújabb dalokkal a hallgatóság időközben is ismerkedhetett, ám még így is tartogatott újdonságokat a korong. Az elmúlt két év eseményei, történései ihlették a mondanivalót, a hangvétel líraibbra sikerült, mint a korábbi alkalommal.

P. Pusztai Nóra

Kertész Iván két éven át dolgozott legújabb lemezén

Forrás: Beküldött fotó

– Kicsivel korábbi megjelenést terveztünk, a munkafolyamat viszont részben a járvány miatt elhúzódott. Sőt, úgy gondoltuk, várjuk meg a végét, és csak utána adjuk ki. Megérte! – mondta a  cibakházi születésű énekes 

Több dal témáját is az elmúlt két év történései ihlették, mélyebb mondanivalók születtek, melyek az előadó szerint a közönség számára is élvezhetőbbek.

– Célba értünk, beérett a gyümölcs, amit hosszasan érlelgettünk – jelentette ki büszkén. – Igaz, hogy a dalok nagy része hosszabb-rövidebb ideje kint van a zenemegosztó felületeken, fizikai formában viszont most jöttek ki egy csokorba szedve – tette hozzá.

Azért akadnak kuriózumok, melyekkel hivatalos megjelenést megvárták.

– A Helló, Angyalok című számom picivel különlegesebb, mint a többi, kifejezetten karácsonyi dal, mely már tavaly elkészült. Az ünnepi fellépések alkalmával hallható is volt, de a hivatalos debütálására a lemez megjelenéséig várni kellett – magyarázta.

Az időzítés nem véletlen, november közepén ugyanis már a rádióban is fel-felcsendülnek az ünnepi hangulatú dalok. Advent első vasárnapján egy új klip is érkezik.

– Az érdekesség, hogy már márciusban leforgattuk, a tévécsatornáknak ugyanis szeptemberben le kell adni a karácsonyi adásokba szánt klipeket. Furcsa volt húsvétkor a szenteste hangulatába csöppenni, de jó volt a munka, nagyon megszerettem a dalt – mesélt róla.

A munka több helyszínen zajlott, az egyik egy fűtetlen raktárhelyiség volt.

– Egy szál ingben igen hűvös volt, egy pár napig ágynak is döntött a meghűlés, de mindettől függetlenül megérte – vélekedett.

A legújabb lemez is Hársházi Szabolcs és Kotsy Krisztina közreműködésével készült, a csapat immár összeszokottan dolgozhatott.

– Öt éve ismerjük egymást. Az első lemezem is velük készült, de akkor még csak próbáltuk kiismerni egymást mind zeneileg, mind érzelmileg, mind emberileg. Azóta összekovácsolódtunk, a baráti kapcsolatot kamatoztatni tudtuk a második lemeznél. Míg az első pont az említettek miatt populárisabb, addig a második témái közelebb állnak hozzám – fejtette ki.

Amikor a szerkezetkész zenei anyag megérkezik hozzá, a dallamok ihletik a szöveget, a téma körvonalazódását hosszú beszélgetések előzik meg.

– Kriszta önti rímekbe a gondolataimat. Amikor először hallgatom az anyagot, lejegyzetelem a gondolataimat, ezt osztom meg a dalszövegíróval, ő jól meg tudja fogalmazni, és formába önteni, amit szeretnék. Bár én is próbálkozom vele, elsősorban mégis előadónak tartom magam – hangsúlyozta.

Iván a lemez megjelenése óta sem unatkozik, az életét a színházi próbák, előadói estek és a rendezvények szervezése tölti ki.

– Úgy érzem, mindre szükség van, hogy ki tudjak teljesedni. A színház is fontos nekem, de önmagában nem elégítene ki, igaz ez a saját dalokra is. Mindent csinálok egy picit, ez a legideálisabb – foglalta össze az énekes.

Élőben is hallhatják a Tiszazugban

A tavalyi évhez hasonlóan az advent időszakában ismét a Tiszazugban szerveznek jótékonysági gálát, ahol a legújabb Kertész Iván-dalok is felcsendülnek.

– Tavaly a Cserkei Csodatevők Csapatával több állomásos koncertsorozatot tartottunk, idén egy nagyobb szabásúra koncentrálunk. Sztárvendégek, jótékonysági kirakodóvásár, tombola, kézművesek is szerepelnek a programban, aminek december 10-én a tiszaföldvári művelődési ház biztosít helyet – árulta el Kertész Iván.

Hozzátette: nyáron már Tiszainokán tartottak egy jótékonysági családi napot, a téli is hasonló lesz, csak karácsonyi hangulatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában