Programajánló

2022.12.16. 08:00

A karácsonyra hangolódhatunk a jászkunsági programokkal hétvégén

Ezek a jászkunsági programok várnak ránk a napokban.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

PÉNTEK

SZOLNOK

Péntektől egészen vasárnapig tart nyitva az Adventi kézműves vásár az Agórában. Őstermelői és kézműves termékek ünnepi választékával és karácsonyi népzenei dallamokkal várják a betérőket, december 16-án és 17-én délelőtt tíztől délután ötig, december 18-án pedig délelőtt kilenc és délután egy óra között.

A megyeszékhelyen már pénteken fellobban az advent utolsó gyertyájának lángja. A Kossuth téren december 16-án délután kettő órakor a görögkatolikus egyház képviselői gyújtják meg a városi adventi koszorú negyedik gyertyáját.

FEGYVERNEK

Karácsonyi Zsibongót rendeznek a település könyvtárában. A karácsonyváró gyermekfoglalkozásra délután négy órától várják az érdeklődőket.

SZOMBAT

SZOLNOK

Reggel kilenctől este hétig tart a Teli tál- teli pocak Állatjóléti Egyesület adománygyűjtése az Auchan Áruházban. 

December 17-én délután négy órakor Ringató gyerekkoncertet, adventi családi délutánt rendeznek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a második emeleti rekreációs teremben. A programon Liget Regina és Bíró-Sipos Karina szórakoztatja a közönséget.

Este hét órától a 35 éves 100 tagú Cigányzenekar ad adventi koncertet. A Városi Sportcsarnokban megrendezett program vendégelőadója Tóth Vera lesz.

MARTFŰ

Szombaton délután öt órától rendezik meg a Mindenki Karácsonyát. A Szent István téren már négy órától nyitva áll a szeretetvendégség az érdeklődők előtt, akik forralt bort, teát, sült almát kóstolgathatnak. Öt órától az ünnepi köszöntők után a helyi református hittanos gyerekek mutatnak be betlehemes játékot. 

KARCAG

A Karcagi Biljana Bolgár Néptáncegyüttes önálló műsorára várják az érdeklődőket december 17-én délután négy órakor a Karcagi Nagykun Református Gimnázium tornatermébe.

VASÁRNAP

TISZAVÁRKONY

December 18-án adventi eszem-iszomra és kamrafeltöltésre várják az érdeklődőket a településen. A Tisza Placc kézműves- és termelői piac vasárnap délelőtt tíz órakor nyitja ki a kapuit, ahol közvetlenül a termelőktől friss, ellenőrzött forrásból származó élelmiszert vásárolhatnak a kilátogatók, miközben jókat is beszélgethetnek velük. Lesz disznótoros, forraltbor és garantált jó hangulat a piactéren.

NAGYKÖRŰ

A Tisza-parti településen is a piac lesz a találkahely vasárnap, ekkor rendezik meg az immár hagyományos, havi rendszerességű Körűi Piacot, mely ezúttal az advent hangulatát idézi. Az ízekkel és jó hangulattal fűszerezett piaci nap keretében tartják meg a gyertyagyújtást a Látogatóközpont előtt délután fél háromkor.

TISZAFÜRED

Vasárnap rendezik meg az Árva Kutyák Karácsonyát. A Segíts Velünk Tiszafüred Alapítvány délután fél háromtól fél négyig várja a segíteni szándékozókat a főtéren, s gyűjtenek a Tiszafüredi gyepmesteri Telepen élő kutyusok számára ételt, takarókat és itatótálakat.

MEZŐTÚR

Vasárnap délután fél ötkor a Vadvirág Népdalkör műsorával kezdődik az adventi délután a Petőfi téren. Az adventi koszorú negyedik gyertyáját öt órakor gyújtják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!