Kiállítás

2022.12.07. 12:48

Izgalmas tárlat készül a szolnoki Damjanich múzeum falai között

Új tárlatot alakítanak ki jövőre a Damjanich János Múzeumban. A kiállítás az „Ezt látták a csillagok – Másfél évszázad régészeti tevékenysége Jász-Nagykun-Szolnok megyében” címet viseli majd. A különleges mustráról tegnap sajtótájékoztató keretében számoltak be a helyszínen.

Hartai Gergely

A tárlatról dr. Horváth László és Kelemen Angéla beszélt

Fotó: Hartai Gergely

Dr. Horváth László múzeumigazgató elmondta, mintegy 100 millió forintos pályázati forrásból készül legújabb projektjük, mely egyúttal a régészeti állandó kiállításuk befejező mozzanata.

Kelemen Angéla régészeti osztályvezető ezt követően arról ejtett szót, hogy a munkálatok januárban kezdődnek, és várhatóan szeptember közepén fejeződnek be. 

– A kiállítás tematikája két részre osztható: az első részt azoknak a neves személyiségeknek szenteljük, akik letették névjegyüket a megye régészetében – közölte a szakember.

Hozzátette, a mustra második felében a különféle temetkezésekre fókuszálnának. – Nem egy kiválasztott korszakhoz vagy ásatáshoz köthető temetőt tárunk a nagyközönség elé, hanem több kort jelenítünk meg az őskortól az Árpád-korig. Terveink szerint összesen tizenkilenc sírt mutatunk itt be – összegzett az osztályvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában