Galériával

2023.01.22. 09:44

Díjazták a jászapáti Muskátli Népdalkör több évtizedes értékőrző munkáját

A közösség hazai és nemzetközi szinten is helyt állt.

Illés Anita

Január 20-án, a Pájer Antal Művelődési Házban rendezték meg a Magyar Kultúra Napjához tartozó díjátadó ünnepséget Jászapátin. Már hagyomány, hogy a képviselő-testület évről évre Pájer Antal-díjat adományoz a város kulturális, közösségi életében maradandó értéket alkotóknak. 

Az eseményen Farkas Ferenc, polgármester ünnepi beszédében felidézte Kölcsey Ferenc 200 éve írt Himnuszának keletkezési körülményeit, majd megemlékezett a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjáról, a kétszáz éve született Petőfi Sándorról is. 

A múltidézés után a városvezető ismertette, hogy az önkormányzat ebben az évben a Muskátli Népdalkörnek ítélte oda a Pájer Antal-díjat. A közösség az elmúlt ötven évben sok változáson ment keresztül. Értékőrző munkájukkal hazai és nemzetközi szinten is helyt álltak. A rendezvényen egyperces néma csenddel adóztak a közelmúltban elhunyt kórusvezető, Németh József emléke előtt. 

A rendezvényen Cserős Melinda Laura, a városi könyvtár és művelődési központ munkatársa felidézte a dalkör történetét, majd méltatta a közösség kimagasló eredményeit, a népi értékek megőrzéséért és tovább örökítéséért végzett munkát. A város kulturális díját Farkas Ferenc polgármester adta át Fodor Dénesnek, a dalkör szakmai vezetőjének. Az ünnepi műsorban közreműködött a Százszorszép Néptáncegyüttes és Nagypál Ágnes.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!