Olvasni jó!

2023.01.23. 19:30

Hosszú idő után vásárolt új könyveket a rékasi könyvtár, hírelik is az újdonságokat

Új könyvekkel bővítette állományát a zagyvarékasi könyvtár, az olvasói javaslatokat is figyelembe vették.

K. B.

Az újdonságok polcát rendezi át Molnár Ivett, az intézmény munkatársa

Fotó: Mészáros János

Múlt év szeptemberétől év végéig közel 250 kötettel sikerült bővíteni Zagyvarékas könyvtárának állományát. Mint megtudtuk, erre már nagy szükség volt, mivel ezt megelőzően az intézmény nagyon régen nem vásárolt új könyveket. Sok kiadványhoz csak úgy juthattak hozzá az érdeklődők, ha azt a KSZR-rendszeren keresztül máshonnan megrendelték.

Az újdonságok beszerzésében az olvasói igényeket vették figyelembe, sokan személyesen is elmondták ötleteiket, milyen könyvekre lennének kíváncsiak, és mihelyt módjuk volt rá, ki is kölcsönözték azokat.

Az új szerzemények között egyaránt szerepelnek gyermekeknek és felnőtteknek szóló könyvek, szépirodalom, mesék, regények, a faluban nagy népszerűségnek örvendő romantikus történetek, krimik, thrillerek, de kötelező olvasmányok is. Tehát a műfajok igen széles skáláját sikerült lefedni a vásárlásnál, így remélhetőleg mindenki talál közöttük ízlésének megfelelő olvasmányt.

A szerzeményekre hetente átrendezett, újdonságokat bemutató polccal hívják fel a betérők figyelmét, de könyvajánlóval a könyvtári honlapon és közösségi oldalon is jelentkeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!