Magyar Kultúra Napja

2023.01.29. 16:30

Sikeres volt az egyhetes programsorozat Rákóczifalván

Pénteken ért véget a különféle érdeklődési körű embereket megszólító kulturális eseménysorozat.

Kovács Berta

Kisebbek-nagyobbak egyaránt lelkesen társasjátékoztak

Fotó: Beküldött fotó

Bevált a Varsány Közösségi Háznak az az ötlete, hogy a korábban megszokott egyetlen rendezvény helyett a több, változatos témát felvonultató, egyhetes – péntekig tartó – programsorozattal ünneplik meg a Magyar Kultúra Napját.

Császiné Csáti Réka igazgató elmondta, sokan ellátogattak ezekre az eseményekre, és úgy tűnik, így több, különböző érdeklődésű embert sikerült megszólítani a programok sokszínűségének köszönhetően.

Sokan nem is gondolnák például, hogy a kalligráfia vagy akár a társasjátékok is kultúránk részét képezik.

A könyvtári társasjáték délutánt is nagy érdeklődés övezte. A foglalkozás érdekessége volt, hogy játékmesternek négy olyan fiatalt kértek fel, akik eleve is rendszeresen járnak a könyvtárba játszani. A diákok nagyon élvezték az újfajta szerepkört.

Farkasné Jakab Krisztina könyvtárvezetőtől megtudtuk, a jövőben mindenképp szeretnének még hasonló programokat szervezni, mert egyértelmű, hogy igény van rá, a meglévők mellé pedig a jövőben érdemes egyéb társasjátékokat is beszerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!