Jászkunság

2023.02.10. 08:00

A mulatozás jegyében telnek a hétvége programjai

Fergeteges koncertek, örömtánc, látványos versenyek, különleges farsangi mulatságok – színes, izgalmas programokat kínálnak hétvégén a vármegyeszékhely kulturális intézményei, és szórakoztatóegységei.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

PÉNTEK

Mezőtúron délután fél 5-től kezdik a farsangi mulatságot a helyi közösségi házban kézműveskedéssel és teaházzal. 5 órától indul a jelmezverseny, melyet 6 órától a Csimota Gyermekzenekar műsora követ. 18:50 perctől lehet izgulni, ekkor kezdődik a jelmezverseny eredményhirdetése. Este 7 órától kiszebáb égetéssel űzik el a telet.

Tiszapüspökiben délután 5 órától az Ádám Cirkusz lép fel a művelődési házban. A produkcióban egyebek mellett tűz-és labdazsonglőrök, késdobálók, egykerekű biciklisek, hullahopp karikások és bohócparádé is szerepelnek. Szünetben tombolajáték fokozza az izgalmakat.

A vármegyeszékhelyen több évnyi kihagyás után tartja meg a Házasság hetéhez kapcsolódó rendezvényét a Nagycsaládosok Egyesülete Szolnok. Péntek délután 5 órától két előadással készülnek a Szapáry út 19 szám alatti székhelyük termében. Fodor Andrea könyvbemutatója után, Pappné Szabó Anita, párkapcsolati coach a jó házasság titkáról beszél. A pároknak meglepetéssel készülnek.

Jászberényben a rock erejével űzik el a telet, a Jászsági Rockfarsang nevű rendezvényt az Ifjúsági Házban tartják. A kaput este 7 órakor nyitják, fellépnek a Kötelék, az Anonym Rock Band, és az Edda Forever nevű zenekarok.

SZOMBAT

Látványos, és nagyszabású táncverseny helyszíne lesz reggel 9-től este 10 óráig a szolnoki Tiszavirág Aréna, ahol első alkalommal rendezi meg a Szoldance TSE és a Botafogo TSE az I. Szoldance kupa táncversenyt, amelyre 16 országos bajnoki és 22 klubközi kategóriában 236 nevezés érkezett előzetesen.

Pelenkázástól az altatásig – csecsemőgondozási workshop-ot rendeznek Szolnokon, a Hild Viktor Könyvtár és Közösségi térben délelőtt 10 órától. Az eseményen számos, fontos szüléssel, és újszülött-gondozással kapcsolatos információval várják az érdeklődőket. A rendezvényre telefonon, vagy a [email protected] emailcímen lehet jelentkezni.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a vizes élőhelyek napja alkalmából szervez gyalogtúrát a Tisza mentén. A frissítő téli séta a Tiszakürti Arborétumban és az ártéren vezet, a résztvevők ismereteket gyűjthetnek a vízi és víz közeli életközösségekről. Gyülekező szombaton 10 órakor a Tiszakürti Arborétum főbejáratánál, a részvétel ingyenes. A kirándulás tervezett hossza 4-5 kilométer. Kedvezőtlen időjárás esetén a túrát más időpontban tartják meg.

Martfűn színházi előadásra várja a közönséget a helyi művelődési központ és könyvtár Pódium színpada. Este 7 órától kezdődik a Párterápia az Orlai Produkció előadásában, a Znamenák István rendezte darab a Vidor Fesztiválon elnyerte a legjobb kamaraszínpadi előadás, egyik szereplője pedig a legjobb férfi epizódalakítás díját. A 120 perces előadásra a művelődési központ pénztárában, vagy online, a ticketportálon lehet jegyet vásárolni.

Szolnokon este egy élő legenda, Deák Bill Gyula ad koncertet a Jubileum Bowling és Élménycenterben. Kapunyitás nyolc órakor van, fél kilenctől a Molnár Róbert Band zenél, a Deák Bill Blues Band 10 órától csap a húrok közé. 

Jászerényben az Ifjúsági Házban hétvégén az ízeltlábúaké lesz a főszerep. Szombaton délelőtt 10 órától este 6 óráig, vasárnap pedig délelőtt 10-től délután 4 óráig az  XXL Madárpók és rovarkiállítás várja a soklábúak szerelmeseit. 

VASÁRNAP

Fergeteges farsangi mulatsággal, zajkeltő felvonulással, örömtánccal és városi disznótorossal várja a soron következő Helyi Termékek vására az ünnepelni, enni-inni vágyókat a Hild téren reggel 8-tól, délután 1 óráig. Az Aba-Novák Agóra rendezvényén a jó hangulatról a Napsugár Gyermekház maskarásai, a Cuháré néptáncegyüttes táncosai és a Debrecenből érkező Szeredás együttes zenészei gondoskodnak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!